KAKAK IPAR

Ada tak yang sama macam saya , salah seorang dari ahli keluarga yang dah lama berkahwin tapi belum ada rezeki cahaya mata . Saya ada abang dan kakak ipar dorg kahwin dah lama masuk tahun ni dah 7tahun dorg berkahwin . Kadang2 saya sedih ?fikir kan dorg sebab yela saya baru 1bulan lebih berkahwin dan disahkan pregnant , tapi paling takut nak share berita tu dengan kakak ipar sebab takut dia sedih dan down . Sampai sy tak nak bagi tahu dia , sampai lah dia kata dia dah tahu saya pregnant .. (masa ni lega lah) sbb dia tanya sendiri bukan sy yang beria cerita pada dia .. sampai dia kata" takpe rezeki kita tak sama, ini rezeki kau , akk ada rezeki lain ". Mmg tak dinafikan kakak dan abg sy ni mmg selalu travel luar negara , so saya pun fikir betul dia cakap rezeki kita ni tak sama dengan orang lain . And dia lah kakak ipar yang tak pernah kedekut selalu belanja adik dia ni ? ♥️ tapi saya selalu doakan untuk dia . Btw dia jugak banyak ikthiar macam2 untuk dapat kan baby ulang alik hosp appointment sana sini . Pape pun sy selalu doa allah beri rezeki cahaya mata pada kakak dan abg sy . ♥️

39 Balas

Kdg sesetengah org pndang rezeki tu hanya bila ad ank. Sbnrnya, dpt ksihatan baik pun rezeki, dpt makan 3x shari pn rezeki, dpt suami/isteri yg baik pun rezeki.. bnyak lagi bnda Tuhan kurnia. 😊..

Sama lah sye..sye kahwin 2018 dan pregnant terasa sedih/serba salah nak bagitau akk sye yg dh 8tahun kahwin..Alhamdulillah dgn izin Allah akk sye pregnant tahun ni dan anak kami sama baya nanti 🤗

ada,adik lelaki suami da brkahwin hampir 9tahun,next year insyaallah buat ivf mereka sgt2 baik pada anak2 sy tak kedekut dan boleh dikatakan org senang laa...

5y ago

Kan . Alhamdulillah moga dipermudahkan semuanya . ☺️

Insyaallah satu hari nanti ada rezeki untuk mereka.. Sy pn ada jgk kisah mcm awk keluarga suami tp kakak n abg ipar ambil anak angkat adiknya jaga.

Tt doakan la kakak ipar itu yeh,mudah2an doa org ngandung makbul 😊 Sy sendiri 6tahun baru ade rezeki zuriat sendiri. Skrg baby pun dah nak 2thn.

Sama mcm kakak sy sis. Doakan sekali utk kakak sy k. Skrg kakak sy sedang berusaha dpt kan rawatan dr pakar sakit puan. Kawin dah hampir 9 tahun.

5y ago

Aminnn mudah mudahan ada rezeki untuk kakak sis . Kadang kita sedih tgok dorang .. tapi InsyaAllah doa yang baik2 untuk dorg .

Biras Sya dah dkt 11 tahun kahwin masih belum dikurniakan cahaya mata.. semoga ada keajaiban untuk mereka yg dah berusaha ☺️

kakak sy kwen kosong 2buln je terus lekat.. sy dkt 5tahun bru mersa prgnt.. tu pun kne bt iui.. hormon tk stabil.. pcos pn ye

InshaAllah. Moga kakak ipar awak & semua yg tunggu² kehadiran zuriat akan dapat berita gembira tak lama lagi. Aamiin 🌹💕

5y ago

Amin mudah mudahan , allah beri zuriat kepada semua yang masih menunggu . ♥️

InshaAllah rezeki tu ada cuma belum tiba masanya lagi. Doa banyak banyak semoga dipermudahkan segala urusan.