Sejak dah masuk 14 minggu, kerap rasa pening kepala. Kenapa ye?

ada tak yang alami macam saya? saya perasan lepas dah masuk 14 minggu kandungan ni, setiap hari akan rasa pening kepala dan badan rasa letih sangat.. rasa nak tidur je selalu untuk hilangkan rasa pening kepala tu.. ada yang tau tips untum kurangkan rasa pening?

12 Balas

sma lh kita sis ..sejak msuk 15 minggu ini kerap rsa pening Dan rasa mual...lepas tu perut rasa Tak selesa sakit ulu hati ..kalau pning kpla Sya kan rehat skjap lepas tu baring bila check hb kat klinik smua ok maybe bby tngh m'besar kot mkan pun Sya Tak mkan bnyak mkan jumla sdikit tpi kerap mkan ..klau sya Tak boleh mkan syur Sya kan mkan buah yg ckup serat Bru lh hb ok ..Sya bagi tips utuk kurangkan rasa pning kpla Sya krap minum air halia orng tua ckap kalau kpala pning sbab angin dlm bdan bnyak tu sbab badan Kita cepat letih,lesu rasa nak baring jee kerja dia ,tpikan sis jgn kerap bring kalau kerap bring bdan Kita lgi lemah kena senaman ringan mcm yoga bnyak dokter kongsikan kat YouTube ..kalau Sya rasa mual Sya kan makan buah kurma..utuk hilang rasa mual and tmbah tnaga boleh lh mmy Cuba huhuhu

1y ago

boleh lh Cuba Tak tahu lh kesan ke Tak sbab bdan Tak sma

mungkin disebabkan HB . bru2 nie 3 bulan ptama saya okay je dah msuk 4 bulan nie tiba2 kerap pening , lesu dan letih then checkup dgan doc ambil darah ape rupanya HB sye drop tu yg jdi pning smue. mummy2 ade tips tak nak naik Kan HB selain makan syur ape sjak preggy nie sye tak boleh telan syur auto rasa nak muntah.

1y ago

okay baik tq suggestion

x pasti sis.. kdg org kata perubahan hormon.. badan tgh sesuaikn keadaan sbb baby tgh mbesar dlm rahim. sy pun ada sakit kpala klu byk fikir 😅. klu sy kerap baring, rasa bertambah berat kpala dgn badan rasa lemah. maybe faktor umur kot. sis kena cek tekanan darah juga. better refer kt klinik.

sama mcm saya . bdn kerap lesu and rasa nk demam . slalu tak sdp perut .. dah mkn pun masih lapar teruk . lps tu pening mcm berbintang and peluh sejuk . saya hilangkan dgn mkn coklat bar atau benda yg manis2 bg tenaga

same la mcm sye..bdn seram sejuk,,pale sakit sgt2 nak buat keje xbleh tpi paksa kn jugak,,makan panadol pastu rehat jap baring,,hope sume mommy2 kuat utk tempoh 9bulan nie yer💪🏼💪🏼

Sy pun kdg2 mcm tu, ni dah 2 hari sakit kepala je mungkin sbb cuaca panas dan sbb lama sgt duduk kat klinik & hospital utk checkup, biasalah klu nak checkup mmg berejam duduk kat situ.

still alahan tak? sy akan rasa pening jgk lagi ii kalau berjln kt luar atau supermarket maybe sbb bau and bunyi bising. sy kalau pening sy akan baring/ddk kjp baru ok sikit.

1y ago

alahan still ada baki sikit².. tak boleh bau makanan sangat.. tapi.dah makin berkurang laa.. cuma sekarang badan cepat penat n pening kepala

Saya check klinik, Dr kata darah saya ada bateria. Haritu hampir selsema. Pastu Dr bagi antibiotik

Sama la kita.. bole share tips jgk sy nak tau. Sy cpt rasa mengantuk & selalu kena migrain

Sama mcm saya sis, minyak angin sntiasa ada di tgn..