Normal ke kerap sakit kepala / pening kepala bila masuk second trimester?

Hi semua. Saya first pregnancy baru masuk 15 weeks. Normal ke baru masuk trimester kedua saya rasa kerap sakit kepala & pening kepala? Masa first trimester tak rasa sakit kepala macam ni. Tak tahu macam mana nak hilangkan sakit/pening kepala ni, sakit sangat sepanjang masa. Baring sakit, duduk sakit, berdiri pun sakit. Nak makan panadol selalu risau pulak dengan kandungan ni 🥲 Ada tips tak nak hilangkan sakit kepala tanpa perlu makan ubat/panadol? #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Balas

awak sama dengan saya , sis..weeks 15 ni kerap sangat sakit kepala..memula ingat cuaca panas..mandi basah kepala apa semua tak hilang juga sakit kepala tu..saya takut nak makan ubat waktu hamil .risau effect apa apa dekat anak nanti..saya cuma akan minta husband belikan coolfever , tempek coolfever di dahi , husband akan urut belakang dengan minyak aromatherapy..selimut kan separuh badan lepastu tidur..terus hilang sakit kepala 😂..coolfever jadikam stock untuk trimester kedua ni

Saya pergi klinik doktor bagi ubat macam paracetamol. Ini memang tahap tak tahan sakit kepalanya plus saya ada migraine. Jangan ambik Corfex. Kalau boleh tahan saya memang bear je sis sebab tak nak ambik banyak pengambilan ubat masa menagndung. Kalau sis risau nak makan ubat minta sesiapa urut kan, urut je belakang badang sekali dengan kaki semua jangan kepala je, InsyaAllah kurang sikit nanti sakit nya.

dh try check drah dkat kk hb ok x?? kdg2 hb low pnyebab jga.. bnyak kn berehat aje lh.. xpon g kk mnc ubat

Ya, Jika kerap sakit kepala, jika doktor ya