prolonged jaundice

Ada tak yang ada pengalaman anak prolonged jaundice. Anak saya dah hari ke 16 bacaan harini 171. Bacaan kejap naik kejap turun. Kena tunggu hari ke 21. Dr akan amek darah untuk check fungsi hati semua. Risaunya. Baby saya premature at week 33. Menyusu,kencing,berak,berat badan naik semua ok. Tapi kuning naik turun.

15 Balas

Sama mcm anak saya dulu. Anak saya lahir normal, 38weeks 5 days. Mnyusu pun kerap, berak kencing semua ok. Blood type pun AB. Tp kuning tk turun2, setiap 2 hari check amik darah. Smpai mnggu ke 3 doc ckp prolonged jaundis, dh amik darah buat test, alhamdulillah tkde masalah dalaman pun. Doc ckp keep je bf, lama2 dia akan turun, cuma lambat je. Hbis pntang 44 hari bru jaundis anak saya hilang