masih tak tahu kadungan berapa weeks

Ada tak sesiapa macam saya di sini kitaran haid tak teratur kadang 3-2 bulan sekali period dan berjaya hamil. Patutnya kalau ikutkan last period saya dah 3 bulan tak period, tapi bila pegi scan hanya nampak kantung doktor suruh 2 minggu lagi datang balik scan. 4-5 minggu lepas memang ada spotted ingatkan period tp dua hari je dah takde. Pastu cek upt negative, pada 5/1/2020 cek balik sebab breast sakit semacam Alhamdulillah positive. Jadi kandungan antara 4-5 weeks la tu kan.

masih tak tahu kadungan berapa weeks
9 Balas

tak kisah period teratur atau tidak.. tarikh hari pertama period yg terakhir akn mula dikira utk mnntukan tempoh kehamilan.. biasanya dah buat buku pink nurse akn ikot lmp kita.. klu awk pegi swasta pula..mereka akn ukur size janin bg tntukan tempoh kehamilan. mcm sy ada 2 due date yg brbeza.. ikot KK end off dec 2020..ikot swasta 15/1/2021...🤭 sy fkir mana2 lah.. yg pnting dec tu sy dah stnby..sbb rata2 pglmn org brslin awl smgu la..awl 2mgu lah. itu pun kta ambil kira..