leher berbau

Ada tak petua/cara nak hilangkan bau kurang enak pada leher baby tembam mcm ni? Jenuh la lap dgn kapas lembap lpas breastfeeding & kurang sikit bau tp tetap ade balik bau nya lepas tu. Leher ni nmpk basah sebab sy sapu bepanthen cream utk elakkan merah. Cium pipi sedap dah.. Sekali lalu kat leher perghh pekat masyam nye ??

leher berbau
1 Balas

Leher bayi mmg Akan berbau kalau leher dorang basah or lembab.salah Satu disebabkan peluh bayi.kedua disebabkan air susu yg kluar dri mlut bayi Masa menyusu.tiap Kali kalau bayi menyusu,letakkan Kain or sapu tangan bawah leher bayi.supaya air susu x mengalir ke leher bayi. Tiap Kali lepas bayi Mandi,saya Akan sapu bedak bayi Kat leher supaya leher sentiasa kering.mmg berkesan n x berbau Pon

4y ago

Terima kasih. Alhamdulillah sy dh cuba yg sis ckp sebelum ni mmg berkesan.dh seronok dh nk cium leher baby 😊