Merah2 kat leher

Nak tnya ni ruam ke? Sy try sapu2 bedak kat sana tpi sbab pipi ank tembam dan x nmpk leher kwsn sna slalu bsah sbab peluh. Ada x tips lain utk kurangkn? #firstmom #firstmom #newmom #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

Merah2 kat leher
11 Balas

Awk bwk baby jumpa paeds sis.. biar pakar diagnose sendiri ruam tu samada ruam panas or bukan .. ank sy awal2 ruam mcm ni, bwk pegi paeds rupanya2 sbb aczema, alahan susu formula .. dr situ baru sy tau ank sy x bole minum susu lembu, pakar recommend susu yg sesuai dgn baby sy .. n sabun, lotion , apa2 cream semua pakar yg recommend utk baby, sbb sblom ni try n error mcm2 .. sampai lg teruk kulit baby sy .. ni sy kongsi sbb pengalaman sy ade newborn n sy newmom.. pakar lebih tau, mintak advice pakar je sis

Pergi klinik Dr KO. Anak saya kena sebijik macam ni, siap ada air kt ruam tu even bukan ekzema. doctor bagi cream sapu. 2 hari je, dah elok licin & cantik kulit anak saya. Dah pegi klinik macam², tak jalan. Pergi klinik Dr. Ko baru elok terus. Lagi satu, jangan duk kat tempat yg panas & bahang sgt. Nanti lagi banyak ruam baby.

boleh try g farmasi beli ubat ..kalau tak kurg jugak prgi jumpa doktor ..ank sy kne ruam panas pon smpai ke leher naik bintik n merah ..tpi nampak naik sikit je terus sapu ubat ..mmg nk kne selalu perhatikan

Sama mcm baby sy ruam nya sama mcm ni n merebak dah sampai badan doktor kata ruam panas.. ank zaman now mmg kne duduk aircond, n pd masa yg sama sapu lotion yg organic.. jgn letak bedak, nanti lg teruk

Klu bgni jgn letak bedak nnt jadi lg teruk tu.. Klu nk mndikan bayi sapu dengan kapas area sana, mksd sa bersihkn supaya ruam dia kurang.. Tpi better mnta DR cek dulu.. Kut2 ia perlukan rawatan..

kalau ruam..jangan letak bedak,..pergi klinik terus..nampak teruk ni.. klau xg klinik lagi,kawasan tu kena sentiasa kering supaya xberlaku infection lagi teruk

jangan letak sis...saya haritu baby mcm ni saya letak minyak kelapa dara...n nappy rash baby tu insyallah..baik.....

Ya, ruam. Bawak pergi klinik. Nampak dah teruk ni. Jangan letak bedak.

Jgn letak bedak , plis terus bawa pergi klinik . Takut infection

cream snow white botol warna pink