leher baby merah

leher baby saya merah macam melecet . saya dah pakaikan cream sebamed pun sama je . mcm mana nak hilangkan merah ni ? ke mmg normal ? bukan apa . mil&fil ni asyik membebel cakap leher anak saya itu ini macam sy sengaja biar anak mcm tu ?

leher baby merah
38 Balas

Beli calamine lotion.. kt farmasi ada.. Ada budak mmg jenis kulit sensitif.. alah dgn peluh sndri.. cm ank sye yg lelaki.. yg pmpuan ok je lak.. lg lasak ada lah.. hahaha calamine lotion tuh cm air kapur.. bila ada irritation cmtuh, kulit ank panas, gatal n xselesa.. and worst bila dia sibuk nk menggaru.. letak tuh nnti dia rasa sejuk je.. n merah2 tuh akan hilang sndri.. kulit ank pun jd soft je.. try lah.. kesian sis.. mmg payah klau org thu ckp je nih, bkn nk bantu.. xkesah lah mil fil ke mk bpk sndri ke.. dorg bkn thu kita nih dah buntu nk wt cmne sbenanye.. huhu I feel u.. 😎😎

2y ago

Ada gmbr calamine lotion x

Cuba bila baby tidur..puan dongakkan skit leher baby puan..bagi lipatan leher terdedah dgn angin.. Ataupun.. cuba letakkan napkin antara leher baby tu.... Kadang tu mcm2 ..sometime bila baju baby basuh dgn sabun yg bukan khas utk baby.. Detergen pada pakaian baby bagi effect kt kulit baby..make sure baju baby guna sabun johnson&johnson ..pH alkali..k

Sy pkai mayya baby cream..leher baby sy melecet truk masa dlm pantang sbb sy xprasan sbbnya leher dia brlapis..so ikhtiar pakai krim ni kurang dari seminggu dh baik.. kalau dibiarkan nmpak isi merah berair pastu berbau..sian tgok baby mase tu trasa kesakitan pedih yg dia rsa..maafkan mama syg..hee

Bg sy, better letak calamine lotion je..sejuk n cpt kering pd kulit baby..minyak atau krim kadang blh sebabkan kulit bhg lipatan camtu lg cpt melecet, sbb makin melembapkan lg2 lau baby berpeluh...sy amalkan calamine lotion je pd ank2 sy

Ank sy pon mcm ni. Aritu musim pnas dia garu smpai tkupas kulit halus . Sy letak minyak TYT utk keringkan bhgian kulit tkupas , bila dh kering bru sy apply nappy cream. Nappy cream kna sllu apply terutamanya time tido mlm .

Sis cube ltk bedak pureen Tu kt leher die..sbb bby sy pun cmni..semua pelipat2 die sy ltk bedak pureen je..klu xletak die Merah n melecet..bedak Tu bgs jgk..plus sedap je bau..kdg bby xle pns.. Tu yg melecet...merah2..

Anak sy pun mcm ni jugak. Bila berpeluh leher dia akan jadi merah. Tp doc ckp takda apa yg serius just sapu n cream and dia okay. Bila kering cuaca ok takda masalah. Kalau panas berpeluh je dia jd melecet.

Ni normal..tp kene rajin bersihkan especially lepas mandi..kene kao bagi kering..sy dulu letak minyak morha dkt leher anak sy..alhamdulillah berkurangan..nnt bile baby dah pandai tegakkan kepala..dah xde merah2 ni

Masa bby sya jd mcm tu..nurse dia ckp x pyah letak apa trmsuk bedak cuma pastikan dia sntiasa kering jak..alhamdulillah baik..cuma tu lah trpulang kpd bby..smua bby kan x sama..

Alhamdulillah.🤲 100% organic. boleh whatsapp Lynn utk lebih lanjut.😘 0183867211. 3freegift setiap pembelian set combo dan boleh masuk lucky draw carseat.♥️