Baby 3 bulan tidur tak teratur

Ada tak momy sama dgn saya baby 3 buln baby susah nk tido malam smpai jam 12 lebih baru lena ke pagi bangun nak susu ja Tido tak teratur Ada ka sebab siang banyak tido ka Tpi bila siang dia tanda mengantuk saya cepat2 bagi tido sebab bila dia tak tido mengamuk Tips cara nk bagi anak tido awal mcammna ye

4 Balas

saya masa bby 2 bulan pun sy berjaga dan dodoi bby dri jam 1 pagi smpai jam 6 pagi baru dia akan tertido smpai dekat nk petang. bagi bangun mmg xkan bangun. mmg teruk mental dan fizikal saya sebulan tu. masuk bulan ketiga ni dia da pandai, ada 1 hari tu dia tiba² tido malam smpai pagi, saya sanggup tunggu dia pastikan dia tido sepanjang malam tu so pagi sya akan banyak kan masa playtime. lepas pagi tu dia bangun dlm jam 9 la mcmtu, tp masa mlm tu dia bangun juga nk susu tp sy tidokan balik. sya bagi dia playtime , lepastu dlm 45 minit cmtu sy akan agak dia akan tnjuk tanda penat, sya akan cepat² tido kan tapi xbole over sleep, dlm 30-2jam limit dia tido. kdg dia tido 30 minit, so playtime dia akan ada 45 minit sblm dia penat lg. sy akan tido kan lagi. ni dipanggil nap time. nt bila dia bangun dia akan happy balik. dia skrg 3 bulan 20 hari. start masuk 3 bulan tu dia da start tido malam, nap&playtime tu sy bagi ikut demand dia je, start 9 pagi dia bangun smpailah 9 malam. start 9 mlm sy akan bagi dia sleep btul² da, dia akan sleep smpai pagi dan bangun 2/3 kali ja untuk susu. sy tido kan semula. semoga sleep pattern ni berkekalan lah..