POSTPARTUM HIVES

Ada tak mommy2 yang kena macam ni after bersalin? Kalau ad mommy2 rawat macam mana.. saya memang da under derma dri pregnant lagi sebab naik uticaria masa 7month pregnant tp just sikit2 dekat tgn n kaki. but after bersalin makin worst n naik mcm dlm gmbr ni seluruh badan kecuali muka. smpai xleh nk bengkung, pakai minyak panas n apa2 herba kat badan sbb akan gatal n mkin worst.. sekarang da 4 bulan after bersalin masih xbaik2.. Dr bagi sy prednisolone (ubat steroid) n sy makan da nk msuk 3 bulan n merasa bad effect ubat tu.. mse mkn tu kulit sy da ok sikit tinggal parut2 n nik sikit2 je merah tu,after ubat da habis lepas 3 hari naik balik n makin worst dri sebelum ni.. sy xnk bergamtung kt ubat makan prednisolone tu je.. perit sgt.. ad mommy2 yg berpengalaman or thu nk buat cmne?

POSTPARTUM HIVES
2 Balas

lps bersalin teruk kena mcm ni, lagi2 tempat yg dibengkung, last2 ambik keputusan X bengkung langsung sepanjang berpantang, bila Jadi sorang IBU ni byk kena berkorban seperti " biarlah perut melondeh". Moga puan diberi kesembuhan dg segera ya ❤️

Tiada pengalaman... Mudahan cepat sembuh tanpa mudarat. Apa kata cuba cut gula dulu dlm pemakanan.