Darah ketul tersangkut dekat kemaluan

Salam mommy semua.. nk tanye sikit kot ade yg prnh experience mcm sy.. sy bersalin czer n da ari ke 25 arini.. sebelum ni darah ketul dah prnh keluar bnyk mase hari ke 3 bersalin, tp skrg still ade ketulan darah kotor yg tak kua lagi n rase mcm besar. N dia mcm hampir2 nak kua kt bawah tu, tp even teran pun tak kua n rase sakit gile. Ade suggestion tak mcm mana nak kuakan darah or cairkan darah? Sebelum ni da cucuk ubat cair darah 10 hari dah. Tp skg darah nifas mcm tersangkut. Pleasee helppp. Risau sbb da hari ke 25 😭😭😭😭

6 Balas

Cuba bertungku. Saya pun ada experience mcm awak tp tak rasa ada ketulan kt bawah tu. Cuma darah saya tiba2 stop selama 3 hari & semalaman saya rasa sakit kat area abdomen. Kebetulan esok bertungku & lepas je bertungku tu berketul2 keluar darah kt pad. Sakit pun hilang sampai habis pantang & terus lancar nifas sampai hari ke 50+. Tp kalau sakit sgt awak rujuk doktor lah ya

seriau plak sy dengar..mmg xde pengalaman..apa Kate sis g hospital Suh doc tgk ketulan y melekat tu.kalau kt sane doc ada cara nk rawat.

Sis cuba tungku, sauna atau tangas.. darah mengalir lancar lepas tu.. cuba jg jumpa Dr utk check

bawak hospital/klinik la sis, risau pulak

Kena check hospital sis bahaya tu

Kena pergi clinic/hospital sis.