No Morning Sickness OR Alahan!

Ada tak mommies yang preggy trimester pertama tidak mempunyai alahan or alahan terhadap bau2 seperti saya, until saya tertanya2 saya pregnt ker idok ni ?. Sometimes saja rasa ngantuk & penat. Normal lah kan,cuma tercari2 normal ker tak ni? First baby.

42 Balas

Saya pun takde alahan lagi setakat ni. Kadang kadang lupa tengah pregnant. Alhamdulillah rasa sihat boleh makan mcm biasa

beruntunglh xda alahan , mcm kite ni truk sangat alahan , nk gmbarkn prkataan pun xdpt . appun bsyukur je asal bby sihat 😊

Saya dah pregnant 7 minggu tapi setakat ni takde alahan. Cuma masih lagi kurang selera makan, dah lebih seminggu macam ni.

Normal. Sama mcm sy.. Dh 2 bulan baru tahu pregnant. Ingtkn baru pregnant sebulan.. Terkejut tgk2 scan dh ada heartbeat 😅😅

Takda apa2 alahan atau mengidam 😅 sentiasa doakan takda alahan sbab kerja shift susah pulak nanti 🤭🤭🤭

Sy pon xde alahan..alhamdulillah...seronok sgt..sbb boleh mkn ape aje...xde rse mual ke ape..rezeki Allah bagi..

Skrg kndungan ke 4..still xde alahan..buat krja dan msih bleh bkrja mcm org xmngandung..syukur alhamdulillah..

Saya pun sama sis,takde mual..just letih..mngantok ya amat...asyik nak pejam jer mata... 1st baby😊

Normal tu.. Untung awak xde alahan klu de alahan xtau nk ckp xbleh bwk bncang nk hadapnya😅😅

Sy trimester pertama kurang,masok trimester ke 2teruk sangat..sis tunggu trimester ke Dua mcm mne

5y ago

Aah betul ni😭