Alahan & morning sickness

Hi mommies, nak tanya ni normal ke dah masuk 2nd trimester masih lagi muntah muntah? 😔

4 Balas

Normal sis.. ada yg smpai nk beranak masih ada alahan.. alahan tak dtg waktu awal pregnancy shj.. ada yg keluar bby baru alahan hilang...

sy 18wks pun masih muntah. slera makan xdan sgt. berat pun dh 4kg turun. tp perut selalu lapar. so sy mkn sikit2 tp kerap sgt.

Hehe sama la kita dh nk msuk 16 pun muntah tp kurang, makanan tertentu je muntah. Nasi lemak kena reject, jd muntah smua kluar.

1y ago

Yaaa, pagi ni husband ajak sarapan luar. Rasa badan macam ok je. Alih2 turun kereta, muntahhh depan kedai makan 🤧 lepastu terus lembik. Sudahnya duduk dalam kereta je. Sian husband 🥲

kita sama sis. elok je dh hilang haritu dtg balik muntah2 cirit birit.

1y ago

Saya macam terus menerus je ni 🥲 bukan nak merungut cuma risau sikit, berat badan pun asyik turun je.