zincofer

Ada tak mommies kat luar sana yg tgh consume zincofer yg doktor bagi tapi badan accept mcm tak de muntah2 ke lepas makan ubat tu. Ada tak?? Sbb sye tgh consume ubat ni tp sejam lepas tu mesti akan muntah. Doktor kata kalau tk ley nak ambik time pagi...mlm boleh mkn tp still sama je muntah2. So how?? Ke nak rujuk doktor je

31 Balas

Sebenarnya dia dgn cara kita ambil jugak. Klu ambil tu, time pagi, muntahkan dulu apa yg perlu dimuntah. Kdg2 sb kita ada morning sickness, ada “isi” yg tak dinyah dulu, pastu bcmpur lak ngan ubat mmg jd loya terok la. Make sure perut kosong sbelum di ambil, atau at least perut kosong sejam sebelum. thats why effective ambil time pagi, lepas dah ambil, sejam atau dua jam kemudian baru makan. Jgn campur aduk dgn minuman or makanan lain.