zincofer

Ada tak mommies kat luar sana yg tgh consume zincofer yg doktor bagi tapi badan accept mcm tak de muntah2 ke lepas makan ubat tu. Ada tak?? Sbb sye tgh consume ubat ni tp sejam lepas tu mesti akan muntah. Doktor kata kalau tk ley nak ambik time pagi...mlm boleh mkn tp still sama je muntah2. So how?? Ke nak rujuk doktor je

31 Balas

Sy makan zincofer awal pregnan muntah2,ubah malam alhamdulillah dah xmuntah lagi,selapas makn 2 jam baru mkn zincofer lepastu tdo baru xmuntah,telan dengan air sunquit

Sy mkn waktu mlm masa nk tdo..so far boleh diterima bdan..cuma klaw mkn lepas mkn je ad rasa nk muntah..klaw sy mkn selepas 2 j mkn ok je

Kalau mkn mlm pastikan lps mkn terus tido sebelum terasa nak muntah..kalau xtido mmg akan loya sbb rase iron yg ade dlm zincofer tu..

Saya pun xboleh makan zincofer...mesti jadi sakit kepala lepas tu muntah2..sis boleh bagitau doc,nnti doc tukar ubat lain...

Sy hari pertama n kedua je loya.. Tp x kuar muntah.. Pastu sy makan terus tido.. Paksa jee.. Skang ok dah..:))

Zincofer sy pon tk lalu mkn..mesti muntah .nurse suruh minum.jus orange masa mkn klo tk boleh minum air suam..

saya ambil siang mmg rasa nk muntah..jadi skang sy ambil sblom tdo..dah tdo xrasa nk muntah.

Alhamdulillah sy mkn zincofer xde lak msalah nie...semoga dipermudahkan sis...

Saya ok jer, sbb salu ambil sblm tidur, lps mkn ubat terus tidur🙂

Try makan dgn air manis sis.. Jus2 or oren... Consume sblom tdo..