Baby kick

Ada tak ibu² kat sni yg mula start kira pergerakkan baby sblum masuk 28weeks ? Mcm sy baru 26 weeks tp nurse dah ajar dn suruh saya start kira pergerakkan baby. Esok hari pertama , persoalan sy wktu normal bg 10 pergerakkan bby tu habis pada jam berapa ye ? Maaf sy tkde pengalaman mengira sbb baby first . Takut terlepas pndang sbb sy ibu yg berkerja. Buat masa skg anak sy aktif bergerak dibahagian kiri tp masih slow .

6 Balas

nurse tak explain betul2 ke sampai paham? sy pun nurse suruh start 26 week dulu.. dlm tempoh 12 jam kena cukup 10 gerakkan. 1 gerakkan dalam masa 20-30 minit, tak kisah la dlm tempoh tu ada 3-4x gerakkan tetap kira 1 & ambik yg paling kuat. mula 9pg tamat 9 mlm, klau dlm tempoh tu xcukup gerakkan kena ke hospital..