27weeks0days

Just nak tanya je, ibu-ibu start kira pergerakkan baby berapa week? Saya nurse dah suruh mula kira masa 26w4d, cucuk kancing gigi pon saya dah dapat

11 Balas

patutnya haritu checkup nurse sy dh bgitau nak cucuk kancing gigi, tapi sbb sy yg mintak tarikh appointment tu nurse lain pulak yg take over, 2minggu lagi kata dia , sekarang dah 28week.. tapi sblum 28week dah kna kira pergerakan bby..

Sya mula kira 28 week pergerakan baby dan cucuk kancing gigi pada 28 week.ni nurse yg settup.Mybe setiap KK beza2 kot

Sy belum lagi. 29/8 ni baru nak scan utk 28w and tgok gender.. cucuk kancing gigi sy dpt masa 22@23w kot lupa 😂

saya 29 NIH cucuk Kancing gigi tarikh tuh saya dah 28 week..tgok komen semua awal iye dah cucuk

sy baru cucuk kancing gg. tp nurse suh kira start 28week nanti masa minum air gula ..

2y ago

aikk ... tp sy melebihi 25 jugak ... knpe Dr bg lmbt jugak ..🤔

saya sebelum 28w kena kira kick. cucuk kancing gigi pun awal juga, masa 18w .

2y ago

diorg bagi awal semua. lagipun saya ingat mmg standard time week mcm tuh . tapi okay la, takda takut sbb saya mmg jenis takut jarum . settle awal ,lega juga. skrg saya da 32week da.

yee atas klinik. sy pun baru start this week. kancing gg lama dah inject.

27 weeks baru dapat cucuk kancing gg nd start kira dalam 29 weeks ☺️

sllunya 28w bru kira prgrkan bayi...jarum kncing gg masa 20w..

saya 28w belum buat lagi .. mungkin minggu dpn kot baru buat