Kira kick pergerakan

Hai saya dah 27w. Esok dah start mengira pergerakkan baby. Saya nak tanya kalau pergerakan yg kita usik/sentuh perut pon dikira tick jugak ke?

1 Balas

ha ye..asalkan dia gerak tu okay je...sbb sy pnh smpai ke PAC sbb baby kurg gerak..actually dia gerak je tp halus..risau kan...alhamdulillah smuanya ok.doc ckp dlm sjm baby kena gerak..if kita xrasa gerakan,makan bnda manis,minum.air ais, kuis2 perut, tidur mengiring..insha Allah gerak...kalau 3jam kita xrasa.terus ke hosp