Mabuk usia 7w

Ada tak cara nk hilangkan mabuk?

2 Balas

kalau bg sy,memang tiada ubatnya. dua² kehamilan sebelum ni alahan teruk sangat. sampai down sy dibuatnya. bila masuk 16w baru alahan tu beransur hilang. buat la apa pun petua utk hilang mabuk,semua tak menjadi. pregnancy kali ni,sy rs smooth je. hanya 2 minggu alahan,tp malas sampai sekarang nak masuk 23w. jd sis enjoy sja la pengalaman ni. nanti masuk 3,4 bulan mesti alahan hilang

Saya asal rasa mabuk, nak tido la kejanyaa. hee, smapai hsbnd balik kerja ja tido, dia kerja 6.30 pagi kluar, blik brkfast pkl 7.15 mmg sya tidur, tngh hri dia blik lunch sya tido, ptg mmg tido jugak🤣, sbb sya pening kdg kepala jdi berat, mual2 tapi tak muntah🤭