Suami yang mabuk

Hi korang . Now saya dah 5 minggu pregnant .. tapi tapi suami saya yang mabuk teruk . 😂 So ada tak sesiapa pernah macam ni ? And ade tak cara nak hilangkan mabuk suami ni ?? Kesiann sbb kena g kerja kan . 🥴Ke redha je tunggu hilang sendiri ... Kesian pulak tengoknya .. #ingintahu

14 Balas

3mo ago

wahhhh ...thank u tau ❤️❤️

saya setiap kali preggy husbnd yg dapat signal awl demam smggu muntah2 x larat makan. baru2 nie dia demam teruk muntah2 bagai dia soh cek pregnancy test tp bila test negatif alhmdulillah 2 mggu lepas tu husbnd pon nmpk mcm okkk saya test naik double line terus alahan tu berpindah dekat saya. kena hadap alahan smpai 7 month. masa anak sulung dlu 2 mggu je alahan

3mo ago

penat mmng pnat x lalu nak makan asyk muntah aja tp enjoy je journey preggy nie. mana tahu allah nak bg mudah bersalin ke aaminnnn ☺️

alahan puan🤣😭😭😭kite dh ingat org nk tulis cite -ve td gi klinik laa suami tu pun. muntah ke? haha adoii sian suami haa tp blh la dia faham, kita blh laa buat bahan, haa ingat org perempuan suka2 ke acah2 alahan bila pregnant.. pastu tanya mengidam nak makan apa2 tak😂😆

3mo ago

hahaha nampak la tak sanggup nk lalui tu.. takpe bang 9m je🤣

saya dan suami, Alhamdulillah, takde mabuk2 ke, morning sickness ke, alahan apa semua tak de.. paling2 pun, saya tak boleh bau ayam, telur n ikan mentah... tapi bab mengidam, suami lagi banyak mengidam, mengalahkan saya...🤣

3mo ago

waah.. seronoknya xde alahan .. impian setiap ibu wktu hamil 🌼🌼

anak pertama dulu suami saya y alahan teruk..sampai kerja dok pening kepala mual..😂 tapi alhamdulillah kejap je..msuk je trimester 2 suami dah ok..tp kesian la msa alahan tu...saya mampu bg smgt je..😅

3mo ago

lama jugak tu nk tggu trimester ke 2 . dh sama pulak timing mcm kita yg alahan 😂 tp mmg kesian . die asyik tanya je ," bila nak habis ? biasa sampai bila ?" . xtau la kite nk jawab ape 🫣

Awak just enjoy pregnancy awak 😊Mana tahu husband awak lagi menghargai awak sebab dia yang terkena alahan mengandung. Ada suami yang ingat alahan ni sebab mengada2 padahal.. hanya Allah yang tahu.

3mo ago

yes yes yes ... kita enjoyyy .. baru la die boleh rasa kan apa yg kita rasa .. nmpk la lebih hargai . kita ajak p kedai pun die bawak walaupun tgh pening² nk muntah .. 🌼

sy pula nak sgt suami yg rasa alahan mngandung 😂 supaya boleh canag dgn kwn2/bdk2 lelaki lain sentiasa hargai bini/istri yg mngandung. lgpn alahan sy sllu teruk.. xlarat 🥲

3mo ago

sy dulu anak yg ke 2 baru suami yg mabuk teruk. sy gelak dlm ht. bkn nak kesian. baru padan muka. biar suami rasa apa yg kita rasa. sampai mknan pun si suami tak dpt nak telan😁😁😁

Sy mengandung kali k2 n suami alahan demam kurang selera mkn memang tak bermaya.. Kandungan 15wek alahan kt suami kurang2 da..

3mo ago

wahhh . sekejap je alahan kat suami . alahan bermanja ni .. 🌼

Pakcik saya 6 org ank. Enam ii tu die yg mabuk. Dh la driver lori. Hahahaha. Nk xnk hadap je la😆😆😆

3mo ago

ini parah 😂😂

Saya tadi fikir mabuk lain hm. Rupanya alahan adoiyai 😂😂😂

3mo ago

Hahaha