Iron tablets

Ada sesiapa makan iron tablets? Berapa biji korang makan sehari? Saya nurse klinik desa suruh makan 2 biji 2 kali tapi cirit birit pula. Betul ke amount pengambilan ni? ? Takut effect baby ?

17 Balas

Pengalaman sy.. iron tablet dan obimin makan 1biji 1 kali sehari.. skrg da btukar kpada maltofer.. 1 biji x cukup naik kn Hb. Dr ckp bleh ambil 2 biji 1kali sehari.. Ramai yg bpesan.. kalau Dr/nurse cadangkan.. semua utk kbaikan.. sis refer Dr/nurse utk kpastian.. selalunya kesan ubat tu mmg mcm tu..