iron tablet

betul ka iron tablet kna mkan sehari 4 biji, 2 biji pgi 2 biji ptg? nurse yg awal bagitau sebiji ja , tukar nurse baru bagitau 4 bji sehari?

6 Balas

Hb awak mungkin tak cantik Tu dia sruh makan 4biji. Saya pon HB tak cantik dia sruh saya makan 2biji sehari. So awak kena makan betul2 tau jangan skip sebab kalau HB rendah bahaya untuk diri and baby..

1y ago

nurse sy,, suruh sy amek 2biji sehari jee. sbb hb sy 14.4 . dy ckp kalau pregnant selalu hb paling² pun 12 gitu.. kalau 10 dah minimum lah katanya.

apa yang nurse and doctor cakap masa chech up tu ikut je. kadang sebelum ni checkup okay. lepastu next check up tak okay. bergantung sis.

hb sis makin drop kot, tu nurse tambah dose ubat tu. Insyallah ada kebaikan nya tu.

ubat ni ikut condition bdn kite. condition bdn kita berubah. x semestinya sama

Sy pun macam you sis. Dua biji pagi dua biji malam . 😯

Sy sebiji je Shari mkn...