Xtidur mlm smpai subuh

Hi mommies. Normal ka klau baby xnk tdr mlm smpai subuh? Dia mcm ni, dah bgi susu bdn smpai terlelap bila letak kat tilam dia trs nangis. Mcm tu la ulang2 smpai subuh. Ada x cara nk ubah pola tdr baby? Sya n husbnd smpai demam xckup rht n tdr.

7 Balas

seminggu pertama, kami rasa normal, sbb baby baru nak biasakan diri dgn persekitaran luar.. then baby kami dh okay, tiba masuk minggu ke4 baby buat perangai mcm ni la, sampai ke subuh.. ingatkan kembung perut, rupanya kena gangguan hmm.. then sapu minyak bidara kat baby, Alhamdulillah baby normal semula, bangun hanya utk menyusu.. cuba la cari minyak bidara.. orang kata sbb baby bau wangi lagi, takut benda² x nampak ni asyik mendekat ganggu baby.. wallahualam

sama dgn newborn saya 🤣 kalau dah x larat sgt kdg sy tpaksa bukak bedung dia, tukar baju, tukar pmpers kalau kotor, urut2 tapak kaki n perut dia sbb kdg2 boleh jd dia merengek sbb kembung. last sekali susukan dia. baru dia boleh tidur aman. tp mmg biasa kot newborn mcm tu. bby sy asal siang nk tido, asal malam je celik mata.

Hi. Masa baru² lahir memang macam tu mommy. Masa anak saya baru lahir pun begitu. Sebab baru nak adapt dengan persekitaran so baby tu takda la nak lena tidur. Memang tidur nak berpeluk

pagi2 dan petang2 bawak keluar. make sure dapat cahaya matahari utk betulkan circadian rhythm.

Same lah newborn kan huhu..try bedung dia..dia nk rasa pelukan tu

baby berapa bulan ya sis, klau newborn mungkin susah sikit nk ubah

2y ago

still newborn bru smggu lbih 🥲

Same dgn sy.. Tak ckup tido di buatnye.