Anak 4 bulan kurang menyusu malam

Nak tnya anak sya 4 bulan mlm dia sngat kurang menyusu...2oz saja dia minum mlm..kdg 2 3 Kali sja dia menyusu mlm sbnyak 2oz saja..sya sngat risau...siang dia mau susu tapi mesti tipukan dia dgn lagu pa smua sbb dia nakal bnyak bermain #newmom #firstmom #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

9 Balas

sama la.risau kalau berat badan x naik untuk check 4 bulan nanti. dia tidur mcm orang besar. kita kejut minum susu pun dia pejam mata rapat. mulut je nyot2. tu pun kena main2 pipi dia supaya dia hisap susu.

anak sy sebln lbh pun kurang minum susu badan.. smpi 4 5 jam baru bgun. kadang risau juga.. tp sy monitor je la klu ade perubahan. kadang sy kejut juga klu lama sgt xnk bgun

bagi saya normal.. sbb anak saya mcm nie.. ada hari kurg susu.. mlm pun 1 or 2x je bgn.. memg perangai bdk akan berubah2...

anak sy plk 6 bulan. susu badan, tidonye skjp2 kurang dari 30 minit. baru try² mkn bubur nasi. adakalanya mlm kurang menyusu, tp nk mengempeng.

Ank sy sejak dh mula makan susu dy dah kurang.. kadang2 je kuat susu.. harap hujung bulan berat sy naik cantik dan sihat

normal,anak sy pun macam tu. Tapi kena kerap susukan biar dia Minum 1oz saja. Nanti back to normal juga tu

sama lah saya difase ne juga dah lh berat badan anak tak cantik hermmm

normal. mkin hri mkin membesar berubah cara dia

2mo ago

tkkn turun smua baby sama mcmtu. yg pnting tido kena cukup susu ikot time siang dia da 4oz kn utk 4 bulan. mlm dia kenyang da sbb tu dia mnum sikit je. nanti 5 bulan tiba3 nk susu byk pulak malam. akan berubah2 tabiat susu dia. lagi2 kalau da 6 bulan da makan malam sekali je mnum kdg 2x mnum tu pun tk hbis 1oz

susu badan ke?