Nama Baby

Ada satu malam saya bincang dgn suami nama anak. Disebabkan scan masih belum nampak gender, so kami bincang utk dua2 jantinan sekali. Okay nama anak lelaki dah settle. So nama anak perempuan pula. Nama anak perempuan sgt lah susah nk bagi. Sbb masing2 ade pendapat sendiri. Lastly suami nk bagi nama MAZNAH. sy terus ketawa x bhenti. X sangka sy. Tu nama yg dia nk sgt bagi. Maksud maznah tu mmg baik. Tapi entah lah sy rasa suami sy agak lucu masa sebut maznah tu. Ada tak mommies yg tgh cari nama anak lagi??? ?

43 Balas

Ms sy hamil ank pertama.. Sy xtau jantina baby. Dokter ada jg ckp tp xcomfom..sampai lh bersalin baru comfom girl.. Tp ms hamil sy dh set 2 name boy dn girl.. Boy dh dpt tp girl belom.. Walopn pakalnya seri, tp blkg belom jmpa walopn ms tu dh 3 bulan.. Tiba2 kat hospita secara sepintas lalu allah bg petunjuk name dn dpt lh name penuh..dn baby yg sy hamil ada lh girl.. Lps tu sy simpan name tu sampai sy bersalin.. Nasib sy baik sbb suami xkisah bb name dya ikutkn je.. Skrg baby sy girl jd sy letak ikut dlm mykid.. SERI SITi QHADIJAH BINTI MHD NORHISAM.. Klo boy MUHAMMAD YUSUFF ARASH..tp klo ada rezeki hamil age dpt baby boy itu lh name nya... Tp ada lh ada lh 2,3 name girl sy dh simpan untuk rujukkn ms depan nt klo hamil age allah izinkn..

Saya plan kalau anak laki, nak letak nama depan Ahmad je.. Yg blakang tu saya xkisah sangat. Ingat nak letak nama Ahmad Ridhuan ke.. Ahmad Firdaus ke. Kalau anak lelaki lah. Husband xnak plak. Dia mengalah nama first je hahahaha Haritu scan tiba baby tunjuk bebird. So memang boleh guna lah. Masa tengah discuss nama anak, dia nak letak nama neji. Ah udah jadi Ahmad Neji. Sekarang ni dok bising, susah benor nak sebut nama neji. Dh macam nama kucing lama saya, miji. Hahahaha da kenapa teringat kucing lama aku ni 😂🤣 Tapi xtahu la, kalo keluar nanti tiba2 bebird jadi kerang 😂. Udoh pompuan plak. Nama pompuan langsung xpikir. Tapi, otak saya dok pikir nama Rosie 🤔

Teringat masa anak no 2, girl. Yg 1st boy sy bg nama. Asben xkesah pon. Tiba2 masa ank kdua ni lahir, dia excited nak bg nama. Yg pling xboleh ingat nk letak nama zaskia apa tah belakang dia. Jenuh tekak nama ank. Padahal kita plan nama anak elok dr dlm perut. Last2 ambik gak 1nama dia bg. Izzatul. Sy letak elyza. Jadila nur izzatul elyza

4y ago

Haah kn.. Saya amal 1st suami x kisah ltk nma ape.. Ank no2 ni dia yg kalut sgt cr nma.. Hihi

Jarang dah org nak guna nama mcm tu. Sekarang ni semuanya nak nama yg moden. Dah lah panjang2, susah nak sebut. Siap ejaan yg berbelit2. Hari tu baru borak dgn ipar duai. Abg ipar siap ckp yg dia menyesal bagi nama anak panjang2. Kalau dia tahu, dia bg 2 nama je (cth: mohd arif).

Smua ank2 sy ade due patah perkataan nama..hsil gabungan pilihan sy n suami Anis shakirah - anis suami bg, shakirah sy bg Shakir atiq - shakir suami bg, atiq sy bg Awa shahindah - awa suami bg, shahindah sy bg Ank no 4 pn nme hsil gbungan pilihan sy n suami

4y ago

👍👍👍

xtau lg jantina anak ape..yg ada sekrng 3 org semua lelaki.. 3 org anak semua dpt mimpi lelaki ... yg no.4 ni mimpi perempuan dan siap dalam mimpi suruh letak nama maryam mikayla.. kalau rezeki betul2 girl insyaallah akan letak nama maryam mikyla

Klw sy mula2 sedia nama anak perempuan shaje, bab anak 1 n 2 boy, so kita confident dapat girl, lepastu scan doctor kata mb boy lagi, n skrng Tengah cari nama boy, 1) HASRUL DANISH, 2) HISHAM HARITH. yg ke 3 belum terfikir lagi nama ape😬

Masa scan nmpk baby girl, so plan la nak letak nama srikandi Islam Ummu Waraqah Al-Syahidah... Tapi lastly keluar boy 😅, olh kerana tak pernah terfikir... Sya ambik la nama ketika cinta bertasbih Abdullah Khairul Azzam ☺️

Saya Ada Dua nama pilihan ,satu Nur Nayla Mikayla ..maksudnya pn baik Satu lg Nur raisha Mikayla .. Tp suami ckp ,ntilah Kita bincang lg .. mcm kurang setuju je tu😤😂😂. Sbb nama anak² perempuan yg lain dpn Nur kemudian s

Dri yg ptme smpai yg kedua suami sy xbkesempatan nk bg nama anak.. Hehehe.. Sbb awl awl otak sy da set suke nama ape.. Kakak NURAMEENA, insha allah adiknye nanti NURAMEEN/NURAMANEE..tp scan boy, tgu jew yg mane .hehehehe