Nama Baby

Ada satu malam saya bincang dgn suami nama anak. Disebabkan scan masih belum nampak gender, so kami bincang utk dua2 jantinan sekali. Okay nama anak lelaki dah settle. So nama anak perempuan pula. Nama anak perempuan sgt lah susah nk bagi. Sbb masing2 ade pendapat sendiri. Lastly suami nk bagi nama MAZNAH. sy terus ketawa x bhenti. X sangka sy. Tu nama yg dia nk sgt bagi. Maksud maznah tu mmg baik. Tapi entah lah sy rasa suami sy agak lucu masa sebut maznah tu. Ada tak mommies yg tgh cari nama anak lagi??? ?

43 Balas

Jarang dah org nak guna nama mcm tu. Sekarang ni semuanya nak nama yg moden. Dah lah panjang2, susah nak sebut. Siap ejaan yg berbelit2. Hari tu baru borak dgn ipar duai. Abg ipar siap ckp yg dia menyesal bagi nama anak panjang2. Kalau dia tahu, dia bg 2 nama je (cth: mohd arif).