constraction

ada petua tak atau amalan supaya sakit contraction tak melampau sangat? hahaha dah dekat due ni ngeri pula nak hadap contraction.

13 Balas

Petua dia...bila baby dah keluar..sakit tu terus hilang..😅 nak kurangkan? Susah juga ni..aku sampai bergetar..maraung minta painkiller🤣🤣 nice experience..tak ada apa yang nak ditakutkan sebab its normal

Laa ilaa ha illa anta..subhaa naka inni kuntu minazzoolimin🤗

5y ago

Yaa, smala sya sllu amalkn 2 doa tu

Xde petua..cuma klu dah sakit kene makin kerap jln..sy doakan sis dipermudahkan...jgn kene induce..sakit dia lgi teruk dr contraction normal..ape pun chill je sis

sya ni tgah tggu sakit tu yunk...sbb dh 40w1d 21hb ni kena serah dri jika blom bsalin lg😄 xnak dpaksa bsalin...biarlah sakit tu dtg sndri...

Baca doa yg nurse ajar tu je dan sabar tunggu baby keluar sakit contrction tu mmg tk leh ingat pe sis kecuali sis dengan allah je😊

Mintak epidural kalau ada la... Kalau kat hosp govt payah nak ada, private anytime boleh mintak, tapi kena masuk dlm birth plan siap².

Banyakkan zikir...kerap berjalan..mind setkan kat otak ..x sakit sangat..sikit je sekejap je....

Xde apa2 petua..cuma berdoa jelh supaya baby cpt kluar😅..bl dh nmpk baby hlg smua skt 2..😊😊

Xleh buat apa sis.. contraction mmg sakit lagi2 kalau induce..

Bnyakkan berzikir dan berjalan ...insha allah mudahkan tuk bukah cm...