Contraction tu macam mana?

Hi mommies saya akan jadi 1st mom in due 14/10 ni saya nak tanya lah sakit contraction tu macam mana.. sekarang ni saya rasa sakit sangat pinggang sampai ke pinggul dan sakit dekat bahagian peranakkan tu.. adakah perlu saya pergi hospital untuk check atau ini normal?

2 Balas

Nurse sy bgtahu rasa sakit and mengeras satu perut sampai dia tarik ke belakang and sakit pinggang belakang. Makin lama, makin kerap sakitnya. Kalau kejap je sakit then hilang tu maybe braxton hicks. Boleh install app contraction counter utk pantau.

Mcm period pain tp ebih sakit serentak dgn skait pinggang belakang. Sakitnya on off kejap sakit kejap tak sakit langsung..better ke hospital sbb maybe early contraction.