colic water (drip water)

ada kesan ke bgi colic water stiap hari? ikut sukatan bila bagi. anak sya always kembung, once bagi colic water will be okay. risau sgt sb baby baru 2 bulan 16 hari

1 Balas

Gripe water kan maksudnya? Kalau ikut sukatan doctor, okay saja. Tapi jangan lupa menyendawakan bayi dengan lebih kerap, dukung bayi dalam keadaan tegak, urut perut bayi, gerakkan kaki bayi seperti dia sedang mengayuh basikal dan membengkokkan kaki dan lutut ke perut juga. Cuba baca panduan ni, mungkin berguna untuk sis: https://my.theasianparent.com/gripe-water-colic-perut-kembung