Perut besar

Ada ke yg sama mcm sy. Pregnant anak 1st dulu, 9 bulan mcm 6 bulan je perut. Skrg pregnant 6 bulan perut lonjong ke depan dan besar mcm 9 bulan. Sampai sy dah tak larat nk jln jauh² dan duduk dlm kereta lama². Suami pun tegur perut dh besar sgt mcm org nk beranak esok hari. Lupa nk ckp, lps beranak anak 1st ritu, sy x dtg period setahun 4 bulan. Tup² tahu pregnant. So bila p bukak buku doc ckp baby dah 14w due 8/7/24. Doc susah nk tentukan edd sbb sy x period kan so dia ikut saiz baby jela due tu. Skrg pregnant 24w tapi sy rasa sy pregnant dh lebih dri tuh. Mybe 30w mcm tu.

3 Balas

saya pon pregnant ke3 nii perut besar, 24w juga...ikut size scan sis...klo size bby 24w maknanya 24w laa tu...be happy..mgkin sbb perut dh meregang sblom nii n lemak makin tebal...sy pon cpt mengah tak leh jln laju skrg...ronde pasaraya pon kena berhenti byk kli duduk dulu... duduk trlalu lama pon cepat kebas kematu punggung🤭 mlm nk tido sakitnye pinggang ya Allah... lgi 3bulan nk tempuh... Alhamdulillah bby sihat je dlm perut lasak pon mcm dh 7-8bulan...

biasa je tu. sy pregnant ank 1st perut comey je..tup2 keluar 3.4kg. yg kedua ni perut besar lain mcm.....baru 24w dh mcm 30w. mmg mengah bawa perut. tp keluarnya kecik sikit dari yg sulung 3.1kg.. btw 1st bsalin 41w, no 2 38w. gap 1y8m, dua2 czer.

saya pun sama , hamil boy kali ni perut besar sangat dan lonjong

3w ago

sama dgn sy jugk...n kli preg kne minum air gula smpai dua kli sbb berat naik je