Benjolan di payudara

Ada ke yang pernah mengalami situasi macam saya , saya ketulan dalam payura belah kiri since 2015 , dia timbul masa pregnant masa tu tapi keguguran , lepas dari tu takde check klinik atau mana2 hosp , now pregnant baru dr refer ke hosptital tapi tak tau lagi result nya , Dan saya sangat down strees kerana ketaukan memikir kan ???

7 Balas

saya pon sekarang ade ketulan di breast kiri... sekarang tgh preggy 23 weeks. tgh tgu nak buat scan kt hospital selayang... huhu.. takut jugak.. tpi xmo fikir bukan2...

Kenapa tak pg hospital swasta terus.. Ni confirm kena buat health screening terus ni.. Takut ketumbuhan (cancer).. Mcm2 boleh jd.. Klu hospital kerajaan lmbt sikit tau result..

5y ago

Sis kalau pegi hospital swasta kewangan tak mengizin kan .. tapi doc kerjaan kata dia akan percepatkan kalau boleh sebelum bersalin

Spttnya cik buat awal2 bila perasan psl ketulan tu terus pg cek kat mana2 hospital la.. tak kisah gov atau swasta. Dah 4tahun yg brlalu... Hrap2 takda apa2 la..

5y ago

aaaamiiin thxxx sis ... harapan begitu jugak ..harap tiada apa .. masa last appoiment tu tanya dr yg check sy tu pada pendapat dia lingkungan umur 30 kbwah biasa trjadi , macam dah lega sikit dengar .. tapi apa2 pun tunggu result keluar juga..

sy pernah..2x ade ketulan n 2x l operate buang..2x tu dktr ckp cyst biasa..tp awal2 dh buang sbb takot..1st kne mse umor 17 2nd kne mse umor 23..

Dh tau keputusan ketulan ni ke?harap hanya breast accessories..

selagi ketulan tu memudaratkn xpa.. sis pn ada ketulan juga dah 5 tahun pn

2y ago

ketulan tu macam mana sis?

jd macam mana sis result ok ke??