ALAHAN 1 TRIMESTER

Ada ke yang hamil takde alahan langsung, sampai lah beranak? Haritu saya ada pegi scan , pastu doc tu lebih bagus kalau ada alahan. Itu maknanya anak kamu sihat…. Saya sgt terkesan ya dgn statement doc tu😂 sebab saya alhamdulillah, takde alahan apa buat masa sekarang, lalu makan, muntah2 pon tak, takde morning sickness langsung…apa pendapat sister2 semua🥰 Pertama kali hamil,, biasa lah🥹

53 Balas

Anak sulung sy takde alahan smpai bersalin. Berat naik dgn jayanya hahah. Nk dekat bersalin ada la turun sikit. Tpi nurse ckp tu tanda² dah. Ni nombor dua, awal-awal dia dah bagi maknya mual 😂😭 org kata alahan teruk ni baby girl tak sure betul ke tak. Yg sulung boy. Takde alahan 😂

10mo ago

saya anak 1st xde alahan langsung. kuar baby girl. 2nd ni dari 4w sampai 10w teruk sgtt² tiap pagi mual, bau tumis pun mual, bau perfume laki pun aaaa segalanyaaa & rasa nak tido je. tapi xtw laa baby boy ke girl ni. Doakan sy dpt baby boii kali ni ye.. 😃🤲🏻