xde morning sickness

Assalamualaikum..hi mommy to be, sy nak tanya ada x mommy2 semua pregy tp xde morning sickness? sy dah nk masuk 12week tp x merasa morning sickness adakah itu normal🤔

10 Balas

Waalaikumsalam. Sy 11week . Sy pun xda morning sickness. Cuma sy akan rasa mual bila sy lambat makan, lps tu muntah tak keluar pape. Bila dah makan, baru rasa ok badan. Sy tak boleh lambat makan, cepat masuk angin, sbb tu rasa mual. Bila dah makan & kenyang, Alhamdulillah, rasa ok ja semua. Cuma tu la, nnt 2nd trim taktau mcm mana😄

2y ago

Mmg ada yg dpt awal, ada yg pertengahan kan sis☺️. Sy ni pon tak pasti lg ke depannya mcm mn. Just enjoy our journey laaa.🥰😄

sy pun sma dh tya Dr.. normal je cepat atau lmbat atau trok x trok je... sy klau lmbat mkn je akn muntah2 klu ontime rs mcm pregnant ke x sy ni.😂. pastu rs rajin je xboleh dok diam..yg risau nya makan tu msok smua.. takut tslh mkn plak.. apa2 pun syukur la kta yg xda morning sickness ni.. boleh ready btul2 nnt nk bslin.. 🫰

Waalaikumusalam, sy yg first dan yg second ni syukur Alhmdulillah tak ada semua tu. So makan je kalau lapar, tak prnh muntah sejak pregnant ni.

saya morning sickness pada minggu ke 13 dan sekarang da masuk 14 minggu....bila malam, suami saya pulak yang loya2 😅

normal.. memang ada yang tak ada alahan.. so enjoy je yer.. tapi saya dua kali pregnant dua kali juga rasa alahan

Ade je ramai termasuk sy. dari yg frist sampai skrg pun dah masuk mggu ke 14 alhamdulillah xde alahan lgsg.

Untung la sis x morning sickness, ni klu mcm sy bkn lagi morning sickness.. whole day sickness..

untunglah sis xde morning sickness hehe normal ada morning sickness sma xde tu normal

normal la sis saya pun xde morning sickness skrg da 16week.

sy dah 15w x ade pn morning sickness..

2y ago

tulah.. kdg rasa betul x pregnant ni