Nk meluah skit

Ada ke ibu² kat sni lpas beranak..bdan dh x secantik mcm sblm ada anak? Sya lpas brnk ank no 2 ni bdn ada strechmark..brt badan pn mkin naik..kdng² tu malu tngok diri sendiri..rsa down sngt lgi² fmily ckp muda² lagi dh gemuk..ktanya dlu² dia branak ank 4 x prnh ada strechmark..prut boroi..msa sya bersalin ank first bdn sya ok je strechmark pn x da...mngkin bdan sya x naik sbb ank sya mnum ssu formula.. Ni ank no 2 mmng sya dh niat nk bf je..org sruh jga mkan..tpi hakikatnya bf ank ni sngat² lpar..kdng tu tngh mlm pn sya nk mkn nasi...ank sya bru 2 bln..lgi² dia kuat mnyusu tngh mlm...tpi Alhamdulillah suami sya sngat² fham...dia x prnh persoalkan bdn sya dh brubah mcm ni..dia sllalu ckp klau lpar mkan je jngn than²...

16 Balas

Berat masa pregnant naik 12kg. Lepas bersalin sampai skrg anak dah 7 bulan turun 6kg je haha. Kecewa tapi niat x nak diet sbb anak taknak susu formula. Takpelah kita gemuk sikit. Utk kebaikan anak. Saya pulak jenis susu x meriah so makan jelah byk2. Saya stretchmark pon ada eventho masa pregnant everyday pakai lotion/bio oil. Mmg genetik. Tapi saya takde masa nak heran pasal strecthmark tu. Husband pon x kesah pon. Mungkin nanti anak kita dah besar sikit makin kurang kebergantungan kepada susu, time tu boleh diet sikit2.