rambut gugur time hamil

Ada kah mamy2 dkt sini mcm sya Sya byk kali sdh tukar shmpoo still gugur jgk .. Rmbut pun pendk sdh sya potong masih jgk gugur seram pulak sya

27 Balas

Kesian sis. Dah potong pendek pun still gugur. Sy masa rambut panjang haritu byk gugur rambut tp sy potong pendek mcm tomboy. Terus rasa segar dan ringan kepala. Padahal syg nk potong sbb rambut saya lambat nk panjang balik. Tp sebab rimas asyik gugur rambut dan rasa berat kepala, redha je lah g saloon.

Sama la sis, sya time awal2 preggy haritu rambut gugur teruk. Risau tak payah ckp la, dah tukar shampoo & gunting rmbt pendek pun still gugur. Last2 redha je la, mcm sya lepas 16weeks dia stop sendiri, dah tak gugur. Bukan masalah shampoo tp sbb hormon kot

Try ckpkan protein sis melalui pemakanan..Klu saya minum protein shake ESP shaklee utk pastikan saya ckp protein slain amik protein2 melalui ikan/daging/kekacang.bagus utk rambut n kulit n baby..rambut pun x gugur..

5y ago

Iya sis.lg bagus protein yg berkualiti yg teda suntikan hormon n non gmo..

Dulu sy pun rambut gugur..pastu sy guna syampu safi limau purut+serai..Alhamdulillah oke..tp kulit kpla plak gatal 😅 lagi2 kalo bpeluh...nikmat dia tuuu jgn ckp la kalo da garu...😂

Samelah sis. Sampaikan saya fobia nak cuci n sikat rambut. Rasa macam kehabisan rambut dah. Tapi bila dah 10 weeks. Pandai slow2 berkurangan walaupun masih ada. Hormon kot

Sy alhamdulillah.. Masa pregnant ni rambut subur plak,x ada gugur rambut, rambut lebat.. kuku pon cepat panjang.. Hehe.. Mgkin lain org, lain hormonnye

Sama.. Rmbut jenis lebat.. Tapi gugur smpai nk botak depan ni.. Pastu smpai takot nk sympoo n sikat.. Sakit hati tgk rmbut yg gugur tu nnti..

sama mcm sy d trimester 1 . serabut tengok rambut kat lantai . skrg maintain pakai head&shoulders . Alhamdulillah dh tk gugur mcm dulu .

Sya dr sebelum kawin mmg selalu rambut gugur..shampoo pun selalu juga tukar..sampai masa hamil skrg pun still rambut gugur..

4y ago

Sy sblm kawin rambut mmg byk gugur..semasa pregnant rmbut tak gugur..ingtkn dh selesai masalah kgguran rambut..slps beberapa bulan bersalin gugur semula..faktor hormon kot..

Sama la sis... sy smpai skrg nk masuk 16wk,rmbut msh gugur, kalau bukak ikat rambut tu, bekumpul je rambut