mangga muda cicah garam dan belacan

ada ibu2 yang macam ni tak ??

mangga muda cicah garam dan belacan
57 Balas

Sedap nye dpt mkn pelam .. Belacan tu bakar tak😆 klu dibakar lgi sedap . Hangus2 hangit gitu .. Hahaha sy tunggu hujung bulan je ni nk balik kg. Rumah mak . Dpt la mkn mcm2 pelam yg ad kt tepi rumah . Hehee

5y ago

tu laa. . saya pon sama. . kalau berenti. . kna letak jauh2 tak boleh tengok. . kalau tengok kira nk menyicah lagi🤭

belum penah try mkn cmni..hehe pnh mkn mangga cicah kicap letak gula n garam patahkan cili api...so yummy..nyum2.. nmpk mcm sedap belacan n garam....hehe..xpe next time.leh try..hehehe..😍😍👍

mase ank pertama dulu kalau boleh hari² nak mkn buah.. lagi² kalau dapat pelam mkn ng garam... mengandung ank ke dua ney sampai buntu nak mkn ape... x rase nak mkn... nak mkn xde selera...

Ingat lagi msa sebulan preggy tapi tak tau sebulan tu preggy.. Tetiba lpaq pelam.. Cicah ngan garam.. Pkoi 2 pg pon jd keja mkan.. Suami pon turut serta sama.. Dia kata sedap🤣

Nampak mengiurkan 🤭🤭😃. Saya belum pernah makan mangga cicah belacan. Boleh try next time Selalu makan mangga cicah garam / asam masin / kicap +gula 🤗 #TAPsupermoms

rs nak mkn tp x berani...Sbb asid dlm perut tinggi...Ni td dh baru lps mkn sbb perut rs pedih...walhal tgh hr ts dh mkn kol 3 lpr balik...jd terpaksalh msk balik nasi...hi3...

4y ago

mcm kita rs pedih kat perut..Ketika kita rs lpr atau gastrik...Lbh kurang mcm tu lh...X selesa kalau kne tu sbb naik ke dada rsnya.

Takpernah buat gabungan tu. Tapi dgn garam saja pernah. Atau sambal kicap biasa tu campur belacan memang marvelous. Tapi jgn selalu ye garam tu 😆😘

5y ago

tu laa. . garam tu laa risau

sdpnye sis.. tp skrg suami n mrtua xbg mkn lg buah pelam ni sbb ade gstrik yg truk..nnt alahan dh xde, slera mkn dh ok, bru blh mkn pelam 😢

5y ago

8minggu bru

Anak pertama sy sUka makan asam2 mcm ni.. Anak kedua tak lalu nak makan asam2.. Tapi selera sis anak kedua ni nak makan pedas je.. 😂

Mula2 haritu saya macam ni. Setiap hari pak mentua sy bawa balik kasi makan. Sampai nak masuk kandungan 15W bru stop sikit makan