Nak tanya bahaya tak kalau tidur terlentang

Ada effect kat baby ke kalau tidur terlentang.. sebb kena tidur mengiring kan.. kadang2 tak sedar dah terlentang..saya ni da tidur lasak.

17 Balas

1st and 2nd trimester okay kalau tidur terlentang.. masuk 3rd trimester kalau boleh elakkan... sbb dgn tidur mengiring ni bagus utk peredaran oxygen sampai ke baby, dan m'elakkan dari pedih ulu hati.. sy ada tengok 1 video ni saluran oxygen kite akan terhimpit bila kite tidur terlentang disebabkan rahim kite yang membesar so oxygen nak sampai ke bby tu kurang... bila kite tidur mengiring saluran tu elok je bulat so byk oxygen yang bby boleh terima.