Nak tanya bahaya tak kalau tidur terlentang

Ada effect kat baby ke kalau tidur terlentang.. sebb kena tidur mengiring kan.. kadang2 tak sedar dah terlentang..saya ni da tidur lasak.

17 Balas

Sy 15w, minggu lepas masa checkup ada Tanya nurse, boleh tak tido terlentang. Sebab time tido memnag mengiring, sedar2 dah terlentang. Nurse tu Gelak2 je sambil jawab, "boleh jer.. Tido laa camne gaya awak nak tido pun "

2y ago

Banyak2 bacaan yg saya baca selain dari yg dikongsi tu semua kata xdigalakkan tido terlentang even masa bersama pun ibu xdigalakkan posisi baring. Even gynae saya pun advise avoid ye tido terlentang. So sy rasa saya pun akan avoid tido terlentang bila perut makin besar.