baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

wasalam. baby sy pun songsang juga 37 week still songsang doc hntr ke hospital wanita n kanak2 untuk pusingkan baby berjaya tapi jantung baby lemah sebab tali pusat telilit, proses memusingkan baby sama mcm kena urut but klu kat hospital mereka pantau segala galanya seblm dan selepas proses memusingkan baby dorg akan scan dan follow deyutan jntg baby.. saya nasihatkan jgn urut kat luar coz bidan kat luar tak akan pantau deyutan nadi baby dan tak taw keadaan baby kat dlm.. sy emergency cesarean alhamdulillah selamat melahirkan baby girl.. masa tu br saya faham megapa doc selalu pesan jgn urut untuk memusingkan baby

5y ago

tq kongsi pengalaman sis. sy pun tgh tunggu appointment dgn doc pakar esok. tawakal aje.