Songsang 36w

Hi mummy semua.. 36w 2d.. Baby still lagi songsang.. Khamis ni refer pakar.. Hrp2 berjaya pusing nnt.. Ada yg blh share pglaman.. bp rmai yg berjaya bpusing kepala baby ke bawah.. tq mummys..#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Kawan sy dulu 2 weeks sebelum bersalin anak dia songsang.. Dia kata dia banyakan berjalan, aktif, buat senaman ringan yang sesuai dengan ibu mengandung.. Alhamdulillah baby dia pusing balik, and bersalin normal.. Tapi tak pasti cara tu sesuai atau tak dengan org lain.. Semua atas izin allah.. Doa banyak² sis

anak saya songsang no 2, doktor pusing. sakit nya doktor pusing ya allah sampai nangis saya. last2 tak dapat pusing. buat tarikh untuk czer, tak lama kemudian saya nak beranak, tau2 dh 8cm klua songsang. dpermudahkan. jahit pun tak bnyk. yg keluar dlu kaki nya.

Sy last scan 36w hari tu baby melintang.. sy x buat apa2 , tp sy sejenis tak boleh duduk diam, berjalan, kadang buat senaman ringan, repeat scan 38w baby dah pusing ke bawah.. Skrg 40w 1d masih Xde tanda lagi.. 🥲🥲

2y ago

Macam jalan itik. Squat. Bangun duduk kerusi. Sujud.

Sujud sis, bnykkan berjalan. Buat squat , aktifkan badan bnyk bergerak saya buat mcm tu 35 minggu scan baby dah cantik kepala kat bawah🤲🏻🥰