baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

Saya pun Dr detect baby oblic breech aka songsang la..minggu2 akhir plak Tu detect, pergi jmpa bidan dy ckp perut blum penuh lg so ad peluang utk dy pusing..buat medical checkup ng nurse still songsang so jumpa Dr pakar utk post ecv , proses dy xsakit pom cuma kena tahan sikit he sbb Dr nk pusingkan bayi dlm perut Tu, Dr professional dy dh biasa so skjp je dy pusing n baby pom pusing..xsongsang dh,syukur lah xjd nk czer..brsalin normal