baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

Anak saya jugak songsang pada minggu ke-36. Try semua cara, yoga ball, lampu suluh, music, sembahyang, exercise.. Semua tak ok. Pergi check up kat Klinik Kesihatan dan private Doktor kata kena operate. Tapi kita minta refer ke Putrajaya General Hospital, sebab kita tak nak Czer dan nak cuba luck tuk ECV. Nasib baik masa tu jumpa satu doktor Chinese yg pakar buat ECV. ECV tu dibuat keesokan hari selepas berpuasa. Seluruh process hanya 2.5 jam. Bayaran RM6.8 (ECV+lunch+soya+ 1 epal). 3 minggu kemudian, anak lahir secara normal dalam masa 3 jam (consider cepat tuk anak pertama). Jangan give up mummy! Natural birth mmg sakit gila tanpa epidural tapi badan kita cepat sembuh dan selepas bersalin dpt jaga anak sendiri.

5y ago

woww! very inspiring! akn try buat ECV jgk nanti. tq for sharing :)