Air Selusuh

Ad x sesiapa yg pernah guna akar fatimah....

Air Selusuh
17 Balas

Pnh mnum sblm ke hspitl , sblm tu sakit main2 sj . Dah mnum seteguk dlm krta smpai hspitl trbuka 2 cm . Misi ada tny ada mnum apa2 x , xbrni ckp . Ttba mesin detect ank nk berak dlm perut trus kn bslin la tu jgk , alhmdulillh 2jam lbh dah bslin. Tkt dah nk mnum ,efek dia kdg ada betul nya jgk ..dia memaksa rahim untuk teran awal wlpon blm trbuka spnhya .

Puan kat sebelah katil sy yg nak bersalin guna ni tp kesian sy tgk..ketuban dah pecah 5am tp bukaan rahim blm ada,sy tgk skt dia lain mcm hgga mkn pun tak lalu..last2 petang tu doktor srh msuk dwn bdh nak opret tp dia minta ubat yg dpt bantu bukaan rahim,dia nak juga bersalin normal.

Masa ank first je pakai akar ni tu pun mak yg bagi..ank no 2 dgn 3 takde..ni coming soon ank no 4..suruh en somi je yg buat air selusuh..baca ayat2 quran nti kita minum je airnya..suami yg buat lagi afdol😅

nurse x galakkan sgt minum air ni. sb dia cepatkan proses bersalin. tapi kalau rahim x bersedia dgn bukaan, rahim boleh terkoyak. sdgkan sakit nk bersalin tu dh tersgt2 dh nk meneran

Tak pernah minum tapi jenis mudah bersalin..kakak saya pernah minum air ni contraction kuat tapi bukaan baru 1 cm je.kesian tengoknya.

Pernah..ank p1&ke2 masuk ke3&4 xdan nak mnum turun tanda tros lupa kat air tuu...hahah skg pregg ank no5 alhamdulillah...

Xpernh mnum... buat mndi n sapu perut ja x brani nk buat mnum... lg pon bau dia n rasa dia bolh tgkp kple... pning😅

Sy pnah pakai. Haha smpi awal besalin jdinya. Sengsara minum air awal sgt.. Beyter minum masa dlm wad

Saya tak minum air selusuh. Tapi Alhamdulillah, rezeki mudah dan cepat je bersalin anak pertama 💕

Air akar ni dgn air selusuh doc xbagi.. Boleh research dkt fb info ibu hamil👍