air selusuh @ sanggul fatimah

Hi mommies.. Korang pena ambik air selusuh @ sanggul fatimah x? Boleh share sikit which one better? Dan air selusuh @ sggul ftimah ni elok diamalkan usia kdungan brapa weeks ya? Mohon pencerahan..

1 Balas

Air selusuh& sanggul fatimah ni fungsi dia sma utk mnggalakkn contraction, so ibu xblh ambil awal2.. Blh d ambil smsa dh ada bukaan pintu rahim @ smasa hendak brsalin.

4y ago

Yaa.. Risiko minum awal air selusuh&sanggul fatimah, contraction akn dtg wlaupun bukaan pintu rahim masih kecil. Contraction yg dtg btalu2 tu blh buat baby lemas, at the end doc trpaksa czer.. Klu ambil masa bukaan pintu rahim dah 6cm ke atas xda masalah..