9 minggu

9 minggu rasa apa² x dkt perut(perut tebal) Dahla alahan pun xde nk g scan setiap mggu suami cakap membazir😂

7 Balas

pengalaman sy,9w tak rasa apa2 pergerakan lg puan..selalu minggu 18w ke atas..alahan takde..baguslah..sbb tak semua ada alahan.mcm sy anak sulung takde alahan.anak 2 n 3 alahan 3 bln pertama..nak g scan tiap minggu agak membazir la puan..mcm sy scan tiap 1 bln sekali..tuk tgk perkembangan baby..walaupun ada org cakap jgak membazir

Alahan takde tu normal. Nak rasa pergerakan tu, tengok orang juga, ada yang awal, ada yang lambat. Yang scan tu, ada yang cakap tak elok scan baby terlalu kerap. Saya dah 24weeks, baru 4 kali scan baby. Terpulang pada individu. ☺️

samalah, 9m xde alahan n xde rasa pape. 😂 harap baby ok laaa yea kt dlm tu. 11tahun mummy tggu awak tau 🥰

saya pun 9 minggu alahan da xda.. perut rasa mcm biasa je.. harap ank ibu baik2 je kt dlm ye.. ibu dan ayah da 3 tahun tggu syg

Saya Hanya ade sikit2 mual, kadang2 kepala denyut sikit, cepat lapar, berangin je (asyik sendawa/kentut).

sya kdg mual kdg mcm nk muntah bau pelik2 tk boleh,perut kdg rsa mcm mngeras n rsa gerak lmbut..ank no3

takpe ke kerap scan? sy nak tau juga sbb sy bru skali scan masa tu blm nmpk lg..

3y ago

sy scan 1 bln sekali..tgk perkembangan baby