39 Week

39 week ada tak mummy²x yg belum besalin 39 week? tak thu bila baby nak klur ni..

428 Balas

Sy dh 39week arini ... Tp msih xdk tanda² or skit lg ... Xsbar jgak sbenarnya ... Esok kna scan lg kt spital nk tgk weight baby ... Tkut pun ada sbb doc ckp kalau 3kg ke atas sy t'pksa di czer ... Kalau boleh sy nk normal ja ...😢😢😢 Tlg doakan sy yaa ...

saya dh 40minggu 3hari ni . mukin sbb saya tak kofem tarikh last period tak ingat . hmm harap kita semua yg belum bersalin dipermudahkan bersalin . aminnnn . doakan saya dan baby selamat ya . 8hb xbersalin kena serah diri .

saya due 8/7 pun masih takda tanda , doc bagi lebih due . tapi perut kerap mengeras sekarang kelengkang saya terasa sakit sangat sampai nak jalan pun terkedek kedek . rasanya bila lah baby saya nak keluar 😢

3y ago

saya sampai 40week pun masih macam tu sis...40week 1 day saya check pgi klinik...doc ckap kena bersalin hr tu jga ..takut bby dalam perut besar ...pasal dah 3.5 scan berat dy....ye la kena induce 18 jam tahan sakit akhir nya kluar jga seketul 3.2 brat nya...tp sis baby saya tu badan dy terlilit tali pusat dy tu la yg dy tak nak turun bawah panggul

Hi.. Sy pon 39 weeks 5 days hari ni, baby msh syok kat dlm.. Huhu.. Ada rasa mengeras2, tp x kerap sangat.. Pastu hilang rasa mengeras.. Dia tidoq kot.. Huhu.. Risau.. Kalau x klua arini, esok kena admit.. 😅

2y ago

Maaf ya.. Sy dah bersalin 23 jun lepas.. Anak dah nak masuk 6 bulan.. Jarang plak nak bukak group ni.. Sbb sibuk 😅

Ada tanda2 mcm contraction tu tp kejap. Hari ni lepas balik kk tiba2 check pantiliner ad darah sikit.. tgh tggu husband ambil g hspital. Start dh sakit2 balik . Moga ad rezeki bsalin.. risau sb dh 39week. Doakan sy ye ibu2.☺️🙏

Saya dah 39 minggu 5 hari. Check bukaan tkda lagi. Tanda2 pun belum 😅 doctor dah bg tarikh 6/8 serah diri kalau tak bersalin jugak. Semoga kita semua dipermudah urusan bersalin dan baby keluar sebelum due date. Aamiin Ya Mujib.

baru ja kna warded kul 11 lebih tdi.. darah keluar 7.30pm n doc suspek air ketuban kurg, klw x bersalin mlm ni jga esok kna induce huhuu smoga kta semua d permudahkn bersalin serta selamat dgn izin Allah .aamiin ya Rabb

kalau terlampau banyak fikir bila baby nak keluar, tu yang buat terganggu sebab emosi awak tengah tak ok, baby pun boleh rasa. awak kena tenang ja, buat ja apa apa aktiviti nnti sampai masanya dia keluar la

saya pun dah 39w5d Alhamdulillah tanda" nak bersalin tue dh ada kluar lendir dan darah kerap sakit bawa perut smpai pinggul mohon doa dri mummy smua saya doa smoga smua dipermudah KN segala urusan ya #nebesanakpertama

Sama la😅 sya pun 39 weeks 3 days dah tapi baby masi nk selesa2 dkt dlm perut mommy😁 first born sya pun kena induce labour juga. Sya harap sgt yg 2nd ni x kena induce sbb sakit dia tu 8 jam bturut2 klu kena induce.