39 week 4 day

Baby kurang bergerak sejak masuk 39 week ni kiraan tendangan baby cukup je cuma tak berapa kuat sangat perlu ke saya ke hospital?

2 Balas

Pengalaman saya, baby kurang bergerak tak cukup 10, saya ke klinik swasta untuk pemeriksaan, di klinik banyak pula dia bergerak😅. Nak jalan2 kot. Masa tu lg seminggu nak admit ke hospital utk induce. Sonographer kata buat growth scan, janin ok, dia tidur.. dan makin membesar hingga memenuhi ruang rahim. Itu sebab kita tak rasa baby gerak sbb sikit2 je dia gerak. Dah sempit ruang. Jika puan risau, buat pemeriksaan kandungan ya.

8mo ago

Itu la siang ² punya la susah nak kira nak kena kejutkan kalau malam berdesap desup dia gerak😂

Mmg msuk 39w jdi slow sikit.. Tp ckup je 10 cm biasa.. Juz kna sentiasa pantau.. Sllu pgg n usap prot... Sy 4hari lgi due.. Baby xmau kuar lagi.. Rsau sbb sy xblh lbih due ad gdm.. Doakan sy

8mo ago

Aamiin2.. Esk dh kne serah diri.. Baby xmau kuar.. Adoii la