39 Week

39 week ada tak mummy²x yg belum besalin 39 week? tak thu bila baby nak klur ni..

427 Balas

Baby bila dah cukup haul matang, maksudnya 39w keatas.. Dia akan bagi sikit sikit sign pada ibu.. Tapi kalau ibu terlampau fikirkan bila baby nak keluar memang agak mengganggu proses untuk kelahiran tu sebab anak dapat rasa.. Jadi xperlu fikir sngat.. Buat persediaan ja yg penting

2y ago

btl tu..wan0k h0k lpas2 gtulah,xpkir pn ble bby nk klu0r,las2 hri tu turun tnde hri tu jgk bran0k..😂

saya 39 weeks 1 hari... tak ada tanda² baby nak keluar lg... adoiiiiii risau dihati dah nie.. cuma kerap sakit main² je dah seminggu... tp tak bersunguh²... sampai confius dah... nak sakit betul² nak bersalin atau hanya sekadar sakit manje²... mama is fenningggghh

1y ago

smalah apa yg sya lalui saat ni juga sis.😊sbar sja kita menuggu ...

Saya harini cukup 39w xdk tanda2 lg cuma sakit bhgian ari belah kanan n sakit punggung n pinggul bila tdo mngering lama sgt bila nk tukar posisi tu, kadang nk bgn berjln pun skt kt bawah tu haa, harap sgt xover due lh semoga bakal2 ibu dipermudahkan urusan bersalin doa kn sy jgk semoga selamat semuanya .. due 27/11 ni☺️

2y ago

Sama jugak 39 weeks 2 days tapi takde tanda . Rasa sakit kt ari2 tu sikit2 je

Sme laa sye dah 39 week 3 day dah tpi xde kontraksi yang btul2 sye dpt .. cuma dpt yg tipu2 jew , hrp urusan kite semua dipermudahkan yee

1y ago

sbar sja kita sis,....😊

sy pun 39 w 2 d blm ada apa2 lagi cuma bb kerap mengeras dan sy kerap buang air besar,kdg g toilet x da apa pun

1y ago

semakin berdebar kita dbuatnya kan sis,...😊x lma lgi tuh bby akan lahir sdh....sya pun x sbr sdh mnuggu lahir bby sya...

hari ni sy 39w..smlm dktor bgtau kt klinik yg slalu check up tu bgtau klau tarikh due x bsalin jgk..knk admit n induce tarikh tu jgk.tp 23hb mngu lalu ada pg hsptl,msa tu knk fake contraction..rahim dh buka 1cm then dktor kt GH bgtau bleh extend tarikh bsalin lebih 40w..tu yg pning...sdgkn sy ada GDM n thalasemia .mohon sama2 doa sy cpt,lancar dan mudah mlhirkn baby scara normal..Aamiin

Sye 39w 1d...perut rase mengeras jer...tanda2x lain belum Ade lgi...anak sulung 39w dah bersalin dah...anak kedua nie rase lame plakk...harap2x kuarlah 40w nanti...xnak lah sampai over due.nati kena induced lak..memey sakit lah...minta2x jauh..harap dipermudahkan segala urusan belaka... semoga ibu2x semua pun dipermudahkan segala urusan.Aamin...

Sy pon 39week xde tanda2...mgu depan da due 😅...da bt mcm2..dari doc suggest org suggest google suggest bby xnk kuar jugk😂

1y ago

saya due esk tp lum turun tanda lagi harap2 jangan la over due ..saya nk jaln pun dh skit sangat kat bawah ari2 ni .saya dh 39week 6day semoga sgala nya di permudahkn lah

Sya dah msuk 39....5 day sis....tk ada lagi tanda" nk bersalin .....cukup kerap sakit bawa perut dan pinggang ..... anak pertama sis tak ada pengalaman

2y ago

sya pon 39minggu 4 hari.. hari ni sakit kjp² je. mcm sngugut tu. tpi masih bole thn. xde tnda lain.. smoga dprmudkn ursan kita siss🤲😊..

saya dah masuk 39W1D... tapi Belum Dapat Apa² Tanda Lagi... Cuma Rasa Macam Nak Membuang Jew... Tapi Bila Ke Tandas Semua Rasa Tu Hilang... Dan Sebab Asik Ketandas Saya Terkena Buasir... Ada Kah Itu Normal Bagi Ibu² Mengandun??? Sebab Masa Anak 1st Tak Ada Pulak Kena Buasir... Takutnya Jika Berterusan Selepas Bersalin 😭😭😭