tidur meniarap

3 month prgnancy sedap tidor meniarap, bby ada effect tak kt dlm?

14 Balas

Saya 4month pregnancy pun masih suka tidur meniarap sbb lebih selesa tapi sekejap je lah lepastu terus rasa lemas😅 ngiring kiri kanan pun kurang selesa, taktahulah cemana perut makin besar nanti, taktidur agaknyaa.

Sbnrnya x elok sis. Nti akn effect tulang blkg kita sndri. Baby pon x selesa dlm perut. Sbb kita xnmpak kdudukan dia mcm mna. So better dri awal ni tdo mengiring. Nti perut dh makin besar xdela kekok nk tdo mngiring

kalau perut da mula timbul , better elakkan ye.. start skrng jangan biasa kan diri tidur meniarap lagi . kesian baby kt dalam perut tuu . boleh cuba tidur mengiring ke kiri or kanan . 🤗

ibu mengandung disarankan tidur mengiring ke kiri. kalau penat mengiring ke kiri mengiring ke kanan pula. tidur terlentang pun tak elok.

Elakan tdo meniarap sis.. Bahaya juga tu.., cer biasa kan diri tdo mgiring ke kanan or kiri..

Sy pon meniarap jugak kadang2.. rasa selesa ja perut.. tp tk lama la.. dlm 5mnit mcm tu ja..

saya dh tahu mengandung ni xberani pula nak meniarap huhu ,takut pula effect .

Saya awal2 preggy mmg suka mniarap. Tapi takde la smpai tidur mniarap.

Selesa ke awk tidur meniarap 😅😅 tak rase mcm lemas ke 😅😅😅

5y ago

Kalau niarap mcm lene je tdor. Hihi

Kalau boleh elakkan tdo meniarap...sian kat bb..