Cara tidur

Ada effect tak kat kandungan kalau tidor meniarap? Sbb dh habit. Risau. Tgh pregnant 5w2d. Kalau tidor, sedar ja mesti tengah meniarap. Cepat beralih tak nak tindih perut. #anakfirst. Sy pernah keguguran sebelum ni tahun lepas. Ni baru lekat balik.

2 Balas

habit saya pun gitu , sebelum ni keguguran jugak masa 2/2/22. ni lekat balik gak . sesekali bila terjaga, confirm termeniarap sebab dah biasa 😂 selalunya bila tak dapat tidur malam, saya tidur meniarap, saya lipat kaki sebelah lagi untuk elak tertindih perut. ataupun letak bantal kat sebelah kaki. kalau boleh , elakkan lah slow². macam saya, saya remind diri sendiri jangan tidur meniarap sebab ada nyawa perlu dijaga . jadi now dah jarang² meniarap

Kalau boleh elakkan ye sis, nanti baby makin besar dia tak dpat oxygen kalau sis tidur terlentang. Try mengiring support bantal kat belakng bdan sis 🥰 lepastu letak bantal kat celah kaki